Nieuws

PUUR... Lees verder
Routekaart Stoppen met Roken 2021... Lees verder

Bijscholing Stoppen met Roken

 AescGHA2

 

Geaccrediteerde masterclasses, vernieuwing in het vak!

Rationeel Emotieve Vaardigheden bij het Stoppen Met Roken

Help je cliënten bij hun denken en voelen naar een rookvrij leven

 

Eéndaagse workshop op

Vrijdag 5 november 2021, 10-17 uur, Baarn

 

Loop je als coach, tijdens je Stoppen met Roken begeleiding, tegen gedachten aan bij je cliënten die hen hinderen om hun doel te bereiken? Bijvoorbeeld: “Het lukt me nooit!”, “Als ik stop ben ik zo’n bitch dat mijn omgeving mij vraagt om weer te gaan roken.” Of verstoren gevoelens van bijvoorbeeld gebrek aan zelfredzaamheid, hun succesvol stoppen?

Door middel van Rationeel Emotieve Vaardigheden, een van de belangrijkste bouwstenen van de cognitieve gedragstherapie, leer je deze blokkerende hersenspinsels om te zetten in helpende zelfspraak. En koppel je die aan gevoelens van bekwaamheid. Daardoor voelen stoppers zich bevrijd en hoopvoller en worden succesvoller.

Je oefent deze methodiek eerst intensief voordat je hem toepast bij gesimuleerde rookstoppers. We bespreken de mogelijkheden van verankeren van positieve gevoelens en passen dit toe. Al het materiaal voor je eigen begeleidingen, krijg je na afloop meteen mee. Je ontvangt tevens een 15-delige oefenprogramma om in praktijk mee van start te gaan.

De workshop wordt opgevolgd door tweewekelijkse e-mails die je verder ondersteunen bij het in praktijk brengen van wat je leerde. Er is ook de mogelijkheid om vertrouwelijk met de andere deelnemers en de trainers te bloggen en waardevolle ervaringen uit te wisselen.

Agenda

 • Hinderende gedachten bij rookstoppers herkennen en scherp stellen
 • Hinderende gedachten veranderen in helpende zelfspraak
 • Combineren van helpende zelfspraak met ondersteunende gemoedstoestand d.m.v. ontspannings- en verbeeldingsoefeningen
 • Verankeren van helpende gedachten en ondersteunende gemoedstoestand
 • Toepassen in de Stoppen met Roken coaching

Leren door doen: je zal minstens twee derde van de tijd zelf oefenen. Je zal verrijkt en geënthousiasmeerd in praktijk aan de slag gaan.

Doelgroep: ervaren Stoppen met Roken begeleiders

 • Huisartsen
 • Praktijkondersteuners
 • Verpleegkundigen
 • Doktersassistenten
 • Verloskundigen

Grijp deze kans om uw succesratio bij Stoppen met Roken begeleidingen te verhogen! Schrijf je hieronder snel in voor de workshop. We houden ons strikt aan een maximum van 14 deelnemers. Indien er nog vrije plaatsen zijn kan je inschrijven tot ongeveer één week voor de training.

Reacties van deelnemers

Over de workshop:

 • “Gisteren ben ik direct aan de slag gegaan met het geleerde… Het gesprek verliep gemakkelijker dan eerdere, vergelijkbare, gesprekken. Super!” (Rita, POH)
 • “Eindelijk praktische handvaten!” (Rianne, POH)
 • “Je leert op een andere manier kijken en luisteren naar de denkvormen van patiënten” (Anne Marie, praktijkverpleegkundige)
 • “Goede balans tussen luisteren en oefenen”(Ingrid, Mieke en Rianne, praktijkverpleegkundige).
 • “‘Twee jaar geleden de workshop Rationeel Emotieve Vaardigheden bij Stoppen met Roken gevolgd. Ik pluk er nog steeds de vruchten van in mijn stoppen met roken begeleiding. Het lukt me om patiënten gemotiveerd te houden en hou het proces vooral bij de mensen zelf. We vinden samen handvatten naar het rookvrij worden. Hierdoor blijft het per individu een interessant proces. En hierdoor kost het mij minder energie”(Judith, POH-S).

Over de tweewekelijkse e-mails

 • “We worden niet meteen in het diepe gegooid na de workshop”(Renske, Mathilde en Ingrid, POH en praktijkverpleegkundigen)
 • “Hallo Linda en Geert, Jullie beiden bedankt voor je feedback!! Ik ben blij dat ik met iemand kan sparren over dit soort patiënten! Groeten, Irma” (praktijkondersteuner)
 • Reeds de dag na de workshop met de toepassing ervan gestart: “Het was leuk om te merken hoe normaal de patiënt het vond om op deze manier iets te formuleren en het kaartje mee te krijgen. Dus positief gevoel voor mij.” (Trix, longverpleegkundige)
 • “Ik print elke Training Trigger uit en herlees hem nog eens net voordat ik een consult heb waarin ik denk de passende vaardigheid te kunnen inzetten. Zeker nuttig!”(Petra, verpleegkundig coördinator hartrevalidatie)

Accreditering

 • Kwaliteitsregister Stoppen met Roken: 6 geaccrediteerde punten.
 • Voor Kwaliteitsregister  NVvPO: 6 geaccrediteerde punten.

Je ontvangt tevens een getuigschrift van deelname.

Wie zijn je begeleiders?
Als experts hebben we elkaar gevonden in de synergie van elkaars kennis en kunde, het beste uit twee werelden hebben we samengevoegd tot een unieke en pragmatische bijscholing.

 • Linda de Boer-Hendriks is gekwalificeerd SmR begeleider. Als zelfstandig ondernemend medisch assistente werkt zij samen met onder andere artsen, specialisten, professionals en zorgorganisaties, in wetenschappelijk onderzoek tot en met praktijk.
  Linda heeft zich toegelegd op mensen brengen naar een gezonde leefstijl. Trainingen in motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragsverandering leggen de basis voor de toegepaste begeleiding bij Stoppen Met Roken. Effecten zijn een significant hoger slagingspercentage rookvrije deelnemers.
 • Geert Haentjens is doctor in de psychologie en is tevens opgeleid als gedragstherapeut.
  Voor het LHV, de Landelijke Huisartsen Vereniging, begeleidt hij met veel succes de workshop “Rationeel Emotieve Training voor Huisartsen”. Ook voor de NVDA, de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten, voert hij succesrijk de workshop Rationeel Emotieve Training uit. www.e-gha.com

Je investering: € 300,00 (exclusief 21 % BTW) voor deelname, broodjesmaaltijd, hand-out, materiaal voor toepassing, oefenprogramma en 6 tweewekelijkse e-mails met vertrouwelijke blog.

Inschrijven voor de workshop:  Stoppen met Roken Bijscholing – Geert Haentjens (e-gha.com)

Tot uiterlijk 3 weken voor de scholingsdatum, is inschrijven mogelijk.  Bij inschrijving ontvang je snel de een bevestiging van inschrijving. Drie weken voor scholingsdatum ontvang je bericht of de workshop definitief doorgaat of niet.  Je ontvangt dan ook de factuur. Voor jou en onze veiligheid, hanteren we ons corona-protocol.

Je wilt op de hoogte gehouden worden
Komt de datum of plaats je niet gelegen, en ben je wel geïnteresseerd, stuur dan een email aan Linda de Boer

Annuleringsregeling
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan € 25,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.