Nieuws

Taskforce Rookvrije Start Noord-Limburg... Lees verder
PUUR... Lees verder

Routekaart Stoppen met Roken voor doktersassistenten 2017

31 mei 2017

Praktische informatie  voor doktersassistent, (huis) arts, specialist, overige medische zorgprofessionals

 

Elke dag zonder peuk, maakt het leven ook leuk’. Een uitspraak van een ex-roker, die na 40 jaren roken, een nieuw rookvrij leven ontdekte zonder een peuk. Niet alleen voor deze rookvrije patiënt, maar het bracht ook positief effect op zijn gezinsleden, die nu ook rookvrij zijn en daarmee groeien de kleinkinderen op in een rookvrije omgeving. Hoe dit is gelukt: door informatie en hulp bij het stoppen met roken. Dé gouden tip kreeg hij van een doktersassistente!

Ook doktersassistenten spelen een belangrijke rol in de beweging naar stoppen met roken. De beste manier om te stoppen, is er nooit aan beginnen. Want ‘zien roken, doet roken’. Wist je dat iedere week meer dan honderden kinderen verslaafd raken aan roken? Samen kunnen we helpen aan een rookvrije omgeving voor kinderen, door niet te roken in hun bijzijn. Zo groeien kinderen op in een generatie, waar niet-roken de norm is. Stoppen met roken is moeilijk, niet onmogelijk. Het is een hardnekkige verslaving en mensen verdienen hulp om te stoppen.  

Voor doktersassistenten en andere medische zorgverleners heeft Aesculaap Medische Assistentie de Routekaart Stoppen met Roken voor doktersassistenten geactualiseerd. Met Informatie die je verwijzen naar huidige richtlijnen, achtergrondinformatie, soorten begeleidingen, vergoedingen en waar je publieke informatie vindt over stoppen met roken en hulp zoeken in de buurt.

Geef de gouden tip door en help mee: samen naar een Rookvrije Generatie.

Download: Routekaart SMR doktersassistenten versie 31 mei 2017 

 

Wil je een printversie met volledige links ontvangen? Stuur dan een email met dit verzoek aan info@aesculaap-ma.nl .