Nieuws

Taskforce Rookvrije Start Noord-Limburg... Lees verder
PUUR... Lees verder

Preventieakkoord historische stap op weg naar rookvrije generatie

23 november 2018

 

Met de plannen voor tabaksontmoediging in het vandaag gepresenteerde Preventieakkoord komt een Rookvrije Generatie steeds dichterbij. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, die samenwerken in de Alliantie Nederland Rookvrij, zijn dan ook blij. “Hiermee zetten wij een historische stap naar een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke effecten van tabak,” zegt Floris Italianer, directeur Hartstichting en voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij.

Het akkoord tussen de overheid en maatschappelijke partners bevat afspraken die de Rookvrije Generatie dichterbij brengen. Dit gebeurt enerzijds door maatregelen en activiteiten die roken minder aantrekkelijk en zichtbaar maken, en anderzijds door verbeterde hulp bij het stoppen met roken. Concreet gaat het dan om rookvrije omgevingen waar kinderen komen (van rookvrije zwangerschap tot rookvrije sportvelden, schoolpleinen en speelplekken), beperkingen van marketing en verkoop van tabak, een verhoogde prijs van tabak, meer hulp bij het stoppen met roken en doorlopende bewustwordings- en stopcampagnes.

Lees hier het volledige bericht van Rookvrije Generatie

Aesculaap Medische Assistentie zet zich in voor effectieve stopondersteuning en een rookvrije start voor ieder kind, zodat zij rookvrij kunnen opgroeien.