Nieuws

Routekaart Stoppen met Roken voor zorgv... Lees verder
Kansrijke Start Noord-en Midden-Limburg... Lees verder

Ook Aesculaap Medische Assistentie doet mee in ‘Rookvrije Generatie’

1 mei 2016

‘Rookvrije generatie’ is een initiatief van AlliantieRookvrije Generatie afbe Nederland Rookvrij. Aesculaap als volwaardig lid werkt graag actief mee in de landelijke campagne. Natuurlijk werk ik met ziel en zaligheid al jaren om mensen te helpen naar een rookvrij leven; ik noem het helpen naar een nieuwe stijl van leven. Het is nog mooier om kinderen (preventief al vóór de geboorte) in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. Dat draag ik van harte uit, samen met alle partners op weg naar een ‘Rookvrije Generatie’.

Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij.

Een groeiend aantal partijen slaat de handen ineen om de nieuwe generatie een rookvrije toekomst te geven. Dat is hard nodig. Elk jaar beginnen zo’n 37.000 kinderen met roken. Dat zijn ongeveer 100 kinderen per dag! Ruim de helft van de mensen die blijven roken sterft aan de gevolgen ervan. Jaarlijks ruim 20.000 Nederlanders. Daarnaast overlijden jaarlijks ook nog enkele duizenden mensen aan de gevolgen van meeroken.

Door mijn dagelijks werk zie ik sterk de urgentie om tabaksgebruik terug te dringen. Aesculaap Medische Assistentie is daarom partner van de Alliantie Nederland Rookvrij en steunt de Rookvrije Generatie. Ik heb ervoor gekozen mede-afzender te zijn van een oproep aan iedereen in Nederland om op weg te gaan naar een Rookvrije Generatie: http://www.rookvrijegeneratie.nl/nieuws/nederland-slaat-handen-ineen-voor-een-rookvrije-generatie.

Voor ouders is het moeilijk om hun kinderen rookvrij te laten opgroeien. Kinderen komen op nog teveel plekken onvermijdelijk in contact met sigaretten. De beweging op weg naar een rookvrije generatie wil stap-voor-stap de plekken waar kinderen komen rookvrij maken én vrij van de verleiding om te gaan roken. Ik draag bij aan de Rookvrije Generatie door mensen die willen stoppen met roken daar zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Als rokers stoppen met roken belonen ze niet alleen zichzelf met een langer en gezonder leven, maar helpen ze ook de toekomstige generatie om rookvrij op te groeien. Kijk voor meer informatie over de rookvrije generatie op www.rookvrijegeneratie.nl.

En Aesculaap gaat nog een stap verder. Het draagt heel bijzonder bij aan ‘Rookvrije Generatie’ door:

  1. Persoonlijke begeleiding op maat naar stoppen met roken: In een heel specifieke methode van 9 uren intensieve begeleiding (bij u in de buurt), leer ik mensen met hun volle verstand hun stijl van leven te veranderen en daardoor te stoppen met roken (inmiddels 64% succesvol rookvrij 1 jaar na stopdatum van alle gestarte deelnemers).
  2. Heel bijzondere begeleiding voor zwangere ouders: dat is pure winst in een aanpak voor 3 (roker + partner + ongeboren kind). Tot een half jaar na de bevalling werken we samen naar blijvend succes!
  3. Kennis delen met andere ‘stoppen met roken’ professionals: In samenwerking ontwikkelde ik een masterclass Stoppen met Roken op basis van Rationele Emotieve Therapie om mijn ervaring in aanpak naar succes om te zetten in vaardigheden leren voor de professionele praktijk.

Lees meer op https://aesculaap-ma.nl/persoonlijke-begeleiding/stoppen-met-roken