Nieuws

Routekaart Stoppen met Roken voor zorgv... Lees verder
Kansrijke Start Noord-en Midden-Limburg... Lees verder

Gratis adviesgesprek stoppen met roken

5 september 2019

 

 

 

 

 

Denkt u aan een rookvrij leven?
De meeste mensen weten wel dat roken schadelijk is voor hun gezondheid. Wist u dat 80% van de rokers graag wil stoppen en dat zorgen om gezondheid van kinderen, de belangrijkste reden is voor rokers om te stoppen? Toch vinden veel mensen het moeilijk om te stoppen. Het is niet onmogelijk, ook niet als u al meerdere stoppogingen gehad heeft. Hoe pak je dat aan?

Succesvol gestopt door intensieve begeleiding
Ze wilde weer zwanger worden; het lukte maar niet. “Stop met roken”, was het doktersadvies. “Dat brengt meer kans op zwangerschap en schenkt het ongeboren kindje een gezonde start”. Lindy (32): “Roken geeft mij zoveel rust”. Ze was bang om in paniek te raken, als ze stopt met roken.

Zo kwam zij bij mij voor hulp bij het stoppen met roken. Ik vraag en luister indachtig; samen stap voor stap ‘hindernissen’ ombuigen naar positieve gedachten die Lindy echt helpen. Moeilijke momenten in het stopproces helder in beeld, een plan van aanpak, werken aan zelfmanagement en terugvalpreventie. Het was een intensief traject en ze heeft er hard aan gewerkt. Ze werd sterker, meer zelfverzekerd, én rookvrij. Zij was zelfs in staat om zonder paniek andere mooie dingen in haar leven op te zetten (een eigen bedrijf).

Eén jaar na haar stopdatum blikken we terug: Lindy is succesvol rookvrij en geniet inmiddels van haar 2e kindje! Wat een kostbaar geluk.

Lindy: “Ik zag er tegenop, maar wilde o zo graag stoppen. De intensieve begeleiding en de opdrachten zijn zeer waardevol voor me geweest; daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Als ik er even doorheen zat, was het bijzonder dat ik altijd kon rekenen op hulp van Linda de Boer. Door de verandertechnieken die ik geleerd heb, heb ik veel meer bereikt dan alleen rookvrij te zijn”.

Gratis stoppen met roken adviesgesprek
Wilt u advies om te stoppen met roken? Groene Kruis Ledenorganisatie helpt u in samenwerking met Aesculaap Medische Assistentie graag naar een fitter en gezonder leven. Kom en maak kennis met de gekwalificeerde Stoppen met Roken coach Linda de Boer-Hendriks.
Doe de gratis blaastest (koolmonoxide meting) en u ziet meteen de mate van nicotineverslaving. Stel uw vragen, u krijgt de eerste persoonlijke tips, informatie over onze hulp bij het stoppen met roken en uw voordeel als lid van Groene Kruisledenorganisatie. Iedereen is van harte welkom, die meer wil weten over rookvrij worden. Ook als u informatie voor iemand anders wilt vragen. U hoeft zich alleen hiervoor aan te melden, via link naar Groene Kruis Ledenorganisatie.

Wanneer: op maandagen, tot en met december 2019
Waar: Maasbracht, Weert en Blerick
Tijd: kijk voor de juiste tijd per locatie

Maasbracht van 09:00-10:00
W
ijkgebouw Groene Kruis, Zandkuilweg 2

28 oktober – 4 november – 18 november
2 december – 9 december – 16 december

Weert van 11:00-12:00
Medipoint/Groene Kruis winkel, Vogelsbleek 10

28 oktober – 4 november – 18 november
2 december – 9 december – 16 december

Blerick van 13:00-14:00
Medipoint/Groene Kruis winkel, Drie Decembersingel 48 

28 oktober – 4 november – 18 november
2 december – 9 december – 16 december

Aanmelden: Gratis Stoppen met roken adviesgesprek op afspraak Groene Kruis Ledenorganisatie

Van de ooit gestarte deelnemers is 64%  na 1 jaar nog steeds rookvrij.
Wilt u al meer weten over onze persoonlijke intensieve begeleiding, lees hier of bel met Linda de Boer 06 – 30 40 66 91.