Nieuws

Taskforce Rookvrije Start Noord-Limburg... Lees verder
PUUR... Lees verder

Coronavirus en onze Stoppen met Roken begeleiding

3 april 2020

Covid-19 is een aandoening die de luchtwegen en het systeem van hart en vaten kan aantasten, veroorzaakt door het Coronavirus. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat rokers een grotere kans hebben om Covid-19 te krijgen en waarschijnlijk meer kans hebben op een ernstig verloop van de ziekte.

Stoppen met roken is altijd verstandig, winst voor altijd voor lichaam en geest. Stoppen met roken verbetert heel snel het functioneren van de longen en hart en vaten. Rookvrij zijn verkleind ook de kans op bronchitis en longontsteking. En nog veel meer gezondheidseffecten. Juist nu is het nog belangrijker om zo fit mogelijk te zijn en te stoppen met roken.

Naar het advies van de Rijksoverheid vanwege het Coronavirus, hebben wij ook maatregelen genomen.

  • Persoonlijke intensieve begeleiding
    Onze persoonlijke intensieve begeleiding met face to face afspraken, zijn omgezet naar telefonische coaching en/of beeldbellen. Nieuwe coaching trajecten zullen we in aanvang ook telefonisch starten.
  • Telefonische coaching blijft onveranderd.
  • Groepstrainingen starten we later in het jaar.

Stoppen met roken doet u zelf, u hoeft het niet alleen te doen.

Starten met stoppen kan binnen een paar dagen. Wij hebben met een aantal zorgverzekeraars contracten en wordt de begeleidng vergoedt vanuit de basisverzekering. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en mogelijkheden voor Stoppen met Roken zorg op maat voor u.

 

Actuele informatie over het Coronavirus vindt u:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus